The knowing



Knowing. Filmen lämnar nästan som ett tomt spår efter sig.
En välutvecklad Sci-Fi Thriller som sätter djupa spår i tittarna skulle jag vilja påstå.
Filmen handlar om hur en ung flicka 1959 fyllde ett papper med otaligt många siffror och sen lämnar det i en tidskapsel som 50år senare skall öppnas av elever på samma skola.
Året är 2009 och John Koestler (Nicolas Cage) har en son Caleb Koestler Chandler Canterbury som nu av en "slump" går på samma skola som flickan gjorde. Caleb får nu självklart brevet som flickan skrev, detta leder till att John senare lägger vantarna på pappret och lyckas nu ganska turligt "knäcka koden" i det. Det visar sig att Den unga flickan har skrivit ner dag,datum & position för alla stora olyckor som skett under de senaste 50 åren. Och detta leder till en lång och dramatisk jakt för att förhindra att nya olyckor skall ske. Filmen har en väldigt djup mening (som dom flesta katastrofilmer nu för tiden) och många nervkittlande scener. Jag rekomenderar denna film stark till alla er Sci-Fi älskare.

Med sin nya skapelseteori så sopar Knowing banan mot sina motfilmer och Nicolas Cage gör en riktigt bra roll i denna film. Det som är lite negativt är själva teorin om hur världen ska gå under och sen återskapas. Det visas ju i ett tusental filmer till så just det är inte nytt och nyskapande. Men bra skådespelare och en bra story gör denna film till enligt min mening, Mästerverk!
Filmen får:
7 /10

Mr.Dice

Kommentarer
Postat av: Josefin

Sjukt bra film faktiskt!

2009-07-05 @ 19:03:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0