Sommarens Filmtips!

BRÜNO



Australiensiska reportern Brüno gör sin show i USA i samma stil som Borat, fast med en färggladare attityd utsätter han amerikanska befolkningen för sin livsstil och provar hur långt han kan gå innan homofobin kickar in.


5/10

ANGELS & DEMONS



Robert Langdon, Harvardprofessor i religiös symbolik, upptäcker chockad att det finns bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är vid liv och på gång att ännu en gång hota sin urgamla fiende – den katolska kyrkan. Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapad med en ny teknik och meddelar att den skall placeras någonstans inom Vatikanstaten.
Jakten på Illuminati och bomben blir en hård kamp emot klockan... och snart så måste Langdon riskera mer än sin hälsa.

6,5/10

CORALINE



Baserad på Neil Gaimans novell med samma namn. I familjens nya lägenhet finns tretton vanliga dörrar och en lite ovanligare. När Coraline öppnar den fjortonde dörren första gången finns det bara en murad vägg bakom. Men när Coraline använder en nyckel och låser upp dörren, hittar hon en lägenhet. Till en början är den nya lägenheten till och med bättre än hennes egen - godare mat, roligare leksaker och snällare nya föräldrar. Men nya mamma och nya pappa blir mer och mer konstiga och vill att Coraline ska stanna kvar hos dem.

4,5/10

SEVEN POUNDS



Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra.

7/10

THE EXPRESS



Filmen bygger på den sanna historien om Ernie Davis, en känd idrottsman som genom en stark vilja lyckas åstadkomma något av det största inom Amerikansk sporthistoria. En oförglömlig film med otroligt bra skådespelare. Ett mästerverk inom filmindustri.

9/10



MR.DICE & CO
/
Filmpunkten

Kommentarer
Postat av: thimmi

australienare?

2009-07-16 @ 18:18:52
URL: http://filmstar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0